donderdag 26 januari 2012

Een gedicht is een klein verhaaltje



Houd jij ook zo van gedichten? Lees je graag gedichten of maak je liever zelf een gedicht? Een gedicht is eigenlijk een klein verhaaltje en hoeft niet per se te rijmen. Kijk maar naar het volgende voorbeeld.

Hé jij
Met je blauwe trui
Ik vind je leuk
Leuker dan Justin Bieber
In ieder geval

of

Ik vind je leuk
Een knappe vent
Omdat je mooier
Dan Justin Bieber bent



Kijk ook op de volgende sites:
Poeziepaleis
Kindergedicht
Gedichtenmachine

donderdag 19 januari 2012

De hondenpoepvergadering


Dit vind ik echt een grappig bericht: er wordt een grote vergadering gehouden over hondenpoep. Veel mensen in Nederland vinden al die hondenpoep op de stoep erg vies. Gemeenten willen nu maatregelen nemen om hondenpoep op de stoep en op speelveldjes te voorkomen.
In het winkelcentrum van Almere is het verboden voor honden. Honden horen natuurlijk ook lekker door een bos of op een groot grasveld te rennen. Ik ben benieuwd welke oplossingen er op de vergadering bedacht worden.




Je kunt hondenpoep gebruiken om een lantaarn te laten branden, een zogenaamde poeplantaarn.




Kijk ook op het Kindereninalmere bericht uit 2010.

donderdag 12 januari 2012

Ik heet Olivia en daar kan ik ook niks aan doen


De titel van dit boek vind ik grappig. Maar het is eigenlijk helemaal geen grappig boek. Het gaat over een meisje waarvan de moeder is overleden. Haar vader is daar erg verdrietig over en moet vaak huilen. Tot overmaat van ramp verhuist Olivia naar een andere plaats. Zij vindt het moeilijk om daar nieuwe vrienden te krijgen. Haar vader zoekt troost bij een buurvrouw. Olivia vindt dat niet leuk. Zij mist haar opa en oma en natuurlijk vooral haar moeder. Als je zin hebt in een verdrietig maar erg mooi boek dan moet je dit verhaal zeker lezen. Het is geschreven door Jowi Schmitz, voor kinderen vanaf ongeveer 10 jaar.

donderdag 5 januari 2012

Alleen vrouwen en kinderen naar voetbalwedstrijd




Op het jeugdjournaal hoorde ik het volgende bericht:

De bekerwedstrijd Ajax-AZ werd vorige maand verpest door een Ajaxhooligan. De hele wedstrijd wordt 19 januari overgespeeld en voor straf mag er geen publiek het stadion in. Maar Ajax heeft een nieuw plan. Wat als er nu alleen maar vrouwen en kinderen komen?
Ajax heeft het voorstel bij de Nederlandse voetbalbond ingediend. Die vinden het, net als tegenstander AZ, best een goed idee en gaan erover nadenken.

Ik vind het een grappig plan. Maar willen genoeg vrouwen met kinderen naar de wedstrijd kijken om de tribunes vol te krijgen? Ik ben benieuwd.