dinsdag 28 mei 2013

Wiplala

Ken jij Wiplala, Nella Della, Poes Vlieg, Meneer Blom en Johannes nog niet? Dan wordt het misschien tijd om hen te leren kennen. In het boek Wiplala van Annie M.G. Schmidt zijn zij de hoofdpersonen. Wiplala is een  kabouter die kan Tinkelen. Tinkelen is een soort toveren, maar dat tinkelen lukt vaak niet. Wiplala tinkelt de familie Blom in kabouters. Dan beleven zij grappige en spannende avonturen.
Het boek wordt binnenkort verfilmd en het is de bedoeling dat die film in 2014 in de bioscopen te zien is. Zo lang kan ik niet wachten, ik ga eerst het boek nog een keer lezen. Deel twee Wiplala weer lees ik er dan meteen achteraan.
Wiplala in 1957

Wiplala in 2013

dinsdag 14 mei 2013

Iedereen kan zingen

Het Eurovisie Songfestival is in volle gang. Zal Anouk hoog eindigen met haar lied Birds? Ik ben benieuwd. Anouk kan in ieder geval erg goed zingen.
Kan iedereen eigenlijk zingen? Of kun je dat leren? Zingen is leuk om te doen want je wordt er altijd vrolijk van. Op het Klokhuis filmpje zie je iets over zangtechniek en zelfs een echte stemmendokter.

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.


Als je een lange autotocht moet maken is het heerlijk om met zijn allen zo hard mogelijk te zingen. Maakt niet uit of je vals zingt of juist heel mooi. Voor je het weet ben je dan op de plaats van bestemming en merk je niets van de lange saaie reis.


dinsdag 7 mei 2013

Bloemen en zon voor alle moeders

Zondag is het Moederdag. Veel moeders houden van zon en bloemen. Misschien vind je het leuk om voor jouw moeder een bosje bloemen te maken van papier. Het is niet moeilijk en de bloemen blijven heel lang vers!

Op de volgende sites vind je mooie bloemen om zelf te maken:
Bloemen
Blauwe druifjes
Bloemen voor moeder kleuren
Bloemen met je handen verven
Bloem vouwen
Tulpen in een vaas
Sneeuwklokje
Tulp

donderdag 2 mei 2013

Buiten spelen

Op Koninginnedag zag ik veel kinderen grappige spelletjes doen. Kijk maar naar de foto's.
Natte sponzen gooien

Auto beschilderen
Koninginnedaghond
Na een mooie koninginnedag hebben alle kinderen in Almere nog een week vakantie. In de vakantie heb je veel tijd om buiten te spelen en leuke spelletjes te doen. Op het televisiescherm zie je boeken waarin spelletjes staan. De boeken kun je natuurlijk allemaal lenen bij de bibliotheek.