maandag 24 maart 2014

Pannenkoekdag


Dat is nog eens een leuke dag: pannenkoekdag.
Ik kan nu natuurlijk iets schrijven over de nucleaire top in Den Haag. Dat is een heel belangrijke bijeenkomst van regeringsleiders over het voorkomen van terrorisme met nucleaire wapens. Veel belangrijker dan pannenkoekdag. Wat is eigenlijk de bedoeling van pannenkoekdag? Je leest er alles over op pannenkoekdag.nl. Pannenkoekdag is bedacht door een koekenpannenfabrikant en een pannenkoekenmeelfabrikant, dus gewoon reclame. Toch vind ik het een super leuke dag want ik ben gek op pannenkoeken.





dinsdag 18 maart 2014

Verkeersexamen op 10 april


Over een paar weken doen veel kinderen verkeersexamen. Gelukkig zijn in Almere veel fietspaden en is het op veel plaatsen nog heerlijk rustig. In het centrum van Almere-stad kan het flink druk zijn. Door al die mooie fietspaden hebben kinderen niet zo veel last van auto's. Gelukkig maar, want in Almere gebeuren weinig ongelukken met fietsende kinderen.
Door al die prachtige fietspaden hebben veel kinderen in Almere niet geleerd om op drukke plaatsen te fietsen. Voor het verkeersexamen kun je goed oefenen. Op verkeersexamen en school en verkeer vind je examens en spelletjes. Op jeugdbieb staan links naar sites met informatie over verkeer.
Wist je dat Almere is genomineerd voor fietsstad 2014? In Almere is fietsen immers altijd een feestje, zelfs als je verkeersexamen moet doen!

dinsdag 11 maart 2014

Maakt geld gelukkig?

Van 10 tot en met 14 maart is het week van het geld. Geld is een leuk onderwerp voor een spreekbeurt of werkstuk want er is veel over te vertellen. Op Jeugdbieb Week van het geld vind je informatie over dit onderwerp. Maar maakt geld ook echt gelukkig? Die vraag is lastig te beantwoorden: als je iets moois van je zakgeld kunt kopen voel je je erg gelukkig, maar als je ziek bent heb je niets aan zakgeld want dan wil je alleen gezond zijn. Misschien kun je er achter komen of geld gelukkig maakt door veel verhalen te lezen. Er zijn genoeg kinderboeken geschreven over rijke of arme kinderen.

Mateo uit Nicaragua wil graag honkballer worden, maar zijn familie is heel arm. 

Joe is de rijkste twaalfjarige jongen van de hele wereld. Zal het hem lukken een echte vriend te vinden? 
Janneke droomt ervan om aan het harde leven van de veenarbeiders in de Peel rond 1900 te ontsnappen en om verder te leren voor onderwijzeres.

Mattias en Anna zijn twee arme weeskinderen. Meer dan koude aardappelen krijgen zij niet te eten. Maar op een dag wordt alles anders.

Charlie wint plotseling 6 miljoen euro. Nog diezelfde week trakteert hij zijn klas op iPods. Plotseling noemen zijn vrienden hem een arrogante rijke stinkerd. 
Op Boeken over rijke kinderen vind je nog meer titels over rijke kinderen.

dinsdag 4 maart 2014

3D-printen

Wat zal het spannend zijn als je voor het eerst een 3D-print maakt. Met een 3D-printer kun je een print maken in de vorm van een echt voorwerp. Lekker handig want dan kunnen kinderen hun eigen speelgoed uitprinten! Op het filmpje van Klokhuis kun je zien hoe een 3D-print wordt gemaakt.



3D-armbanden