dinsdag 24 februari 2015

PIT in Almere



Weet jij wat politie, brandweer en hulpdiensten elke dag doen? Als je daar nieuwsgierig naar bent moet je echt eens naar PIT, het interactieve veiligheidsmuseum in Almere, gaan. Je kunt er games spelen, zelf een brand blussen of een misdaad onderzoeken. In de voorjaarsvakantie staat het museum in het teken van de politie.  Na een bezoek aan het museum  kun je een mooi werkstuk maken over wat je daar gezien hebt.




dinsdag 17 februari 2015

Pippi Langkous blijft altijd grappig


Ik vind Pippi Langkous erg grappig om te zien. Daarom heb ik haar gehaakt. Omdat ik haar haakte moest ik aan de boeken over Pippi Langkous denken. Ik kreeg echt zin om weer eens een boek over Pippi te lezen. En wat denk je? Ik moest nog steeds om de gekke avonturen van Pippi lachen. Astrid Lindgren schreef het eerste boek over Pippi al in 1952. Omdat de boeken zo goed zijn worden ze telkens opnieuw gedrukt. Gelukkig wel, want daarom kan jij in 2015 deze boeken nog steeds lezen. Zo blijft Pippi voor altijd het vrolijke, ondeugende, grappige meisje met sproeten en rode vlechten.


Het haakpatroon van Pippi staat in:


 

dinsdag 10 februari 2015

Alles draait om liefde


Wat zijn er veel boeken over liefde! Dat zijn niet alleen boeken over jongens en meisjes die verliefd worden, maar ook over liefde voor ouders, dieren, broers, zussen, leuke hobby's en nog veel meer.
Boeken over verliefdheid zijn meestal echte meisjesboeken. Prentenboeken gaan vaak over liefde voor vader en moeder.
Natuurlijk zijn er ook boeken over verliefdheid die jongens graag lezen, zoals:


Over liefde zijn prachtige gedichten geschreven:


Happy Valentijn!

dinsdag 3 februari 2015

Vrolijke en spannende stripverhalen


Veel kinderen houden van stripverhalen. De bekendste stripverhalen zijn: Donald Duck, Suske en Wiske, Asterix en Obelix en De Smurfen. Er is een spannende strip over Suske en Wiske in Almere: de Weerwaterman. Er zijn strips voor grote en kleine kinderen en zelfs voor volwassenen. In Nederland worden weinig strips gemaakt. Als je heel goed kunt tekenen en je wilt striptekenaar worden kun je naar de kunstacademie in Zwolle. In Hoofddorp is een Donald Duck tekenstudio.

Informatie over strips vind je op:
Nederlands Stripmuseum
Hoe word je striptekenaar
Hoe maak je een striptekening
Stripverhalenwinkel in Almere
Tekenaars Donald Duck

Op het Weerwater bij Almere gebeuren
geheimzinnige dingen.

Hoe oud zijn stripverhalen, hoe komen ze tot stand
en hoe worden strips tekenfilms of omgekeerd?