woensdag 11 maart 2009

Almere mijn 'beeldenstad'

Wat vind jij leuk en mooi aan Almere? Vind je jouw school een mooi gebouw? Vind je het sportveld waar je voetbalt mooi? Of misschien vind je het strandje bij het Weerwater fantastisch? Het kan ook dat je Almere gewoon leuk vindt omdat je er gewend bent en omdat je vrienden en familie er wonen. Kijk maar eens naar het gedicht rechts op deze pagina. De kinderen uit het gedicht vinden Almere echt de fijnste stad omdat ze er gewend zijn.
Veel steden worden mooier gemaakt door er standbeelden neer te zetten. Ook in Almere zie je veel standbeelden. Als je elke dag langs zo’n standbeeld loopt of fietst valt het niet eens meer op. Je bent er gewoon aan gewend. Toch maken zulke beelden een stad veel mooier. Kijk maar eens naar de volgende standbeelden. Je herkent er vast wel één.



Je hebt ook levende standbeelden. Dan verkleden mensen zich en proberen heel lang stil te staan. Zij lijken zo precies op een standbeeld. Op het volgende fimpje zie je een levend standbeeld. Het standbeeld maakt een klein dansje wanneer mensen geld geven.



In Almere heb ik nog niet zo vaak een levend standbeeld gezien. Het lijkt mij erg gezellig een paar van die levende beelden in het centrum.

Geen opmerkingen: