maandag 13 juli 2009

Mijn vakantiedagboek

Het is erg leuk om een vakantiedagboek bij te houden. Je hoeft er natuurlijk niet elke dag in te schrijven, maar gewoon als je zin hebt. Zelfs als je niet met vakantie gaat is het leuk om zo'n vakantieboek te maken. Je schrijft af en toe een stukje, je plakt er foto's in, toegangskaartjes voor de film of een pretpark, suikerzakjes, iets uit de krant en zo van alles wat jij meemaakt en leuk vindt.

Na de vakantie is het grappig om nog eens terug te lezen en te zien wat je deze zomer allemaal gedaan hebt.
Bekende dagboeken zijn de 'Hoe overleef ik' boeken van Francine Oomen. Iedereen kent natuurlijk 'Het achterhuis' van Anne Frank.

De volgende "dagboeken' kun je in de vakantie lekker lezen:

maandag 6 juli 2009

Almere mijn vakantiestad

Wat kun je in Almere prachtige fietstochten maken. Van één van die fietstochten heb ik een filmpje gemaakt. Onderweg is steeds wat anders te zien. Als je een fototoestel meeneemt wil je bijna overal een foto van maken. Van eenden, schapen, paarden, zwanen, bomen, apen. Het is niet te geloven hoeveel verschillende dieren er in Almere te zien zijn. Ik zag trouwens ook veel speeltuinen, ijscomannen, stranden en terrasjes. Als het mooi weer is lijkt Almere net een vakantiestad. Dan hoef je eigenlijk niet eens met vakantie. Ik zag in het centrum zelfs een schaatsbaan midden in de zomer! Volgens mij wordt Almere echt alsmaar mooier…….