woensdag 3 februari 2010

De Gouden @penstaart

Verleden week is de Gouden @penstaart uitgereikt. Dat is een prijs voor de beste website voor kinderen gekozen door kinderen. Er zijn twee categorieën:

1.websites voor kinderen (leeftijd basisschool, 4 à 12 jaar) die gemaakt zijn door volwassenen
2.websites voor kinderen (leeftijd basisschool) die gemaakt zijn door kinderen zelf (leeftijd tot 18 jaar).

De prijs voor beste website gemaakt door volwassenen ging naar Spongebob . Een drukke site waar heel veel te beleven valt, zoals filmpjes, spelletjes, kleurplaten, kaarten versturen en knutselen. Je kunt zelfs online voetbalplaatjes bewaren, maar pas op want dat is eigenlijk reclame. Kijk zelf maar eens op de site want het is erg leuk.

De Prijs voor beste site gemaakt door kinderen ging naar Wilma Westenberg. Wilma is een meisje van 15 dat al sinds haar geboorte kanker heeft. Op haar site schrijft zij over haar leven. De site ziet er echt meisjesachtig uit en is leuk om te lezen. Natuurlijk schrijft zij ook over het winnen van de Gouden @apenstaart.

Misschien denk je na het lezen van de website van Wilma: het lijkt mij leuk om een eigen website te maken. Kijk dan op websitemaker. Daar helpen ze je een eind op weg. Vraag wel even aan je ouders of zij het goed vinden en lees eerst goed door wat wel en wat niet mag op internet.

Geen opmerkingen: