dinsdag 30 maart 2010

Een superbibliotheek in Almere



Ben jij al in de 'superbibliotheek' van Almere geweest? Vast wel want het was er dit weekend ongelooflijk druk. Als je er nog niet geweest bent ga dan maar gauw eens kijken want je weet niet wat je ziet. Zoveel: boeken, dvd's, tijdschriften, spelletjes voor de PC, Wii, Xbox en playstation, stripverhalen, cd's en nog veel meer! Op het filmpje zie je alvast een klein stukje van de afdeling voor kinderen.

dinsdag 16 maart 2010

Inpakken en uitpakken

Veel kinderen in Almere zijn wel eens verhuisd. Die kinderen weten ook dat er heel wat moet gebeuren voor je in je nieuwe huis kunt wonen. Er moet van alles geregeld worden: uitzoeken wat je meeneemt, inpakken en als alles verhuisd is moet het weer uitgepakt worden. Het is natuurlijk erg spannend een nieuw huis, in een nieuwe omgeving en daarna naar een nieuwe school.

De bibliotheek van Almere Stad is op dit moment aan het verhuizen. Alle boeken worden ingepakt en daarna weer uitgepakt in de nieuwe bibliotheek. Je begrijpt dat de bibliotheekmedewerkers het daar erg druk mee hebben. Op 27 en 28 maart kun je zelf komen kijken hoe fantastisch het geworden is!

Leuke boeken over verhuizen:



De ouders van Marloes verhuizen naar Nieuw-Zeeland. Marloes vindt dat niet leuk want zij moet haar vriendinnen achterlaten. Gelukkig went Marloes snel aan haar nieuwe omgeving.







Emma en Alice zijn beste vriendinnen. Zij zijn verdrietig als Alice naar de andere kant van het land gaat verhuizen. De moeder van Alice verbiedt alle contact met Emma. Hoe moet het verder met de vriendschap van de beste vriendinnen?




Jonas verhuist naar Frankrijk omdat zijn vader huisbewaarder van een oud kasteel is geworden. De eigenaresse van het kasteel moet niets van kinderen hebben. Dan komt Josje logeren. Jonas en Josje gaan samen op onderzoek uit in het kasteel en doen een ontdekking.

dinsdag 2 maart 2010

Nationale pediculus humanis capitis dag

Heb jij wel eens pediculus humanis capitis op je hoofd gehad? Ik hoop het niet want het jeukt erg. Kleding, beddengoed en knuffelbeesten moeten gewassen worden. Je haar moet met een speciale shampoo behandeld worden. Het is echt geen pretje om pediculus humanis capitis te hebben. Intussen begrijp je vast wel dat ik het over hoofdluis heb. Een kwart van alle kinderen in Nederland heeft wel eens hoofdluis gehad. Of je nu je haar elke dag wast of maar 1 keer in de week, het maakt niet uit. Hoofdluizen vinden elk hoofd heerlijk om op te wonen.
Op school komt meestal één keer per maand een luizenmoeder controleren of iemand in de klas hoofdluis heeft. Zo kun je voorkomen dat alle kinderen hoofdluis krijgen. Op 3 maart is het Landelijke (anti) luizendag. Op deze dag worden alle kinderen op hoofdluis gecontroleerd en zij krijgen een informatiefolder mee naar huis.
Mocht je hoofdluis krijgen, dan is het geen ramp. Maar liever niet want als ik er alleen maar aan denk krijg ik al jeuk op mijn hoofd.....