donderdag 30 september 2010

Koekjes voor de hele straat



Wie heeft er ooit van koekjesdag gehoord? Waarschijnlijk niemand, want zondag 3 oktober is het de allereerste koekjesdag op de hele wereld. Kijk maar op de website koekjesdag. Je vindt er informatie over koekjesdag en recepten om koekjes te bakken.

Het is de bedoeling dat je koekjes bakt en die koekjes uitdeelt in de straat waar je woont. Als je geen tijd hebt om koekjes te bakken kun je natuurlijk koekjes kopen. Maar zelfgebakken koekjes smaken erg lekker en koekjes bakken is niet zo moeilijk.

Laatst was ik in een winkel waar de verkoopsters zelf koekjes bakten. Zij hadden handschoentjes aan want zij mochten de koekjes niet met hun handen aanraken. Het waren heel bijzondere koekjes. Ze smaakten heerlijk en zagen er prachtig uit. Zulke fantastische koekjes kun je zelf natuurlijk niet bakken. Dat maakt niet uit want alleen al de lucht van zelfgebakken koekjes is heerlijk. Na het uitdelen van die koekjes heb je er vast een heleboel vrienden bij.

vrijdag 17 september 2010

Welke dieren zijn dit?


Mijn wilde dieren

Op buildyourwildself kun je zelf grappige dieren maken. Super leuk om te doen. De website is in de Engelse taal geschreven, maar door te 'klikken' merk je vanzelf wat je moet doen. Bovendien kun je de plaatjes opslaan op je eigen computer.
Je kunt op 'buildyourwildself' doorklikken naar dierentuinen in New York. Als je nog geen Engels kunt lezen is het toch leuk om plaatjes te kijken.
Heb je liever een website van een Nederlandse dierentuin kijk dan op Artis. Echt een site voor kinderen die van dieren houden.

dinsdag 7 september 2010

Op een klein stationnetje

In de vakantie ben ik met de hispeed naar Brussel geweest. Veel mensen hadden hun laptop op schoot want er was wifi ( draadloos internet) in de trein. Ik heb lekker gelezen. Als ik in de auto een boek lees word ik soms misselijk. In de trein heb ik daar geen last van.
Ik vind het leuk om met de trein te reizen. Als de trein tenminste op tijd rijdt. Want dat gebeurt jammer genoeg niet altijd. Er is nu een proef waarbij de trein in de spits elke tien minuten rijdt. Dan hoef je niet meer bang te zijn om de trein te missen want er komt al heel snel een andere trein.

Treinen gaan steeds sneller rijden.
In 1839 reed de eerste stoomtrein in Nederland tussen Amsterdam en Haarlem. De mensen moesten erg aan de trein wennen en waren er zelfs een beetje bang voor.
In 1908 reed de eerste elektrische trein tussen Rotterdam en Scheveningen. Een elektrische trein kan ongeveer 180 km per uur rijden.

De hogesnelheidstrein van tegenwoordig heeft zelfs een snelheidsrecord van bijna 575 km per uur gehaald.

Leuk om te bezoeken is het Spoorwegmuseum in Utrecht.