dinsdag 25 september 2012

Ik kan nog steeds niet vliegen


Als ik een mooi boek heb gelezen dan wil ik graag dat andere mensen dat boek ook lezen. Eén van die mooie boeken is Ik kan nog steeds niet vliegen geschreven door Anna Woltz.

Luuk en Ida worden vlak na de Tweede Wereldoorlog naar Denemarken gestuurd om aan te sterken. Het verhaal begint bij het vertrek naar Denemarken. In het begin kunnen Luuk en Ina helemaal niet met elkaar opschieten en begrijpen zij niets van elkaar. Door alles wat Luuk en Ida samen beleven leren zij elkaar steeds beter kennen.

Vanaf de eerste pagina ben je nieuwsgierig naar wat Ida en Luuk meemaken. Je kunt merken dat de schrijfster zich heeft verdiept in wat er werkelijk gebeurd zou kunnen zijn. Soms denk je dat je al weet hoe het verhaal verder gaat, maar dan gebeurt er toch weer iets onverwachts. Dit boek is niet alleen leuk voor kinderen vanaf ongeveer tien jaar, maar ook voor volwassenen.
Anna Woltz heeft voor dit boek de Thea Beckmanprijs 2012 gekregen. Dat is een onderscheiding die jaarlijks wordt gegeven aan het beste historische kinder- of jeugdboek.

Geen opmerkingen: