maandag 22 april 2013

Troonswisseling


Op 30 april  krijgt Nederland een nieuwe Koning. Het wordt die dag een groot feest. Op tv is de troonswisseling rechtstreeks te volgen. In het hele land wordt Koninginnedag gevierd. Of moeten we het nu Koningsdag noemen?  In Amsterdam zal het op 30 april heel druk worden want daar gaat het allemaal gebeuren.
Op Jeugdbieb vind je links met informatie over Koning Willem Alexander, Koningin Beatrix, de troonswisseling, Prinses Amalia,  het Koninklijk huis en nog veel meer.

Over het pas geschreven Koningslied is veel te doen. Iedereen heeft er een mening over. Gelukkig hebben wij in Nederland een mooi volkslied. Het lied is geschreven tussen 1568 en 1572 en daarom het oudste volkslied ter wereld. Het Wilhelmus heeft 15 coupletten. De meeste mensen kennen alleen het eerste couplet uit hun hoofd. Op Wilhelmus.nl vind je de hele tekst en alle informatie over ons volkslied.

Ooit zal er weer een troonswisseling zijn. Dan wordt Prinses Amalia Koningin Amalia. Dat is eigenlijk wel een raar idee. Gelukkig kan Prinses Amalia voorlopig nog heerlijk genieten van hockey, judo, ballet, paardrijden en vioolspelen, want dat doet zij het liefst.

Prinses Amalia

De Kroonjuwelen liggen al klaar

Geen opmerkingen: