dinsdag 8 oktober 2013

Spinder en IzzyLove

Simon van der Geest heeft de jaarlijkse prijs De Gouden Griffel gekregen voor zijn boek Spinder. De Gouden Griffel is de prijs voor het mooiste kinderboek van het jaar. Dat mooiste boek wordt niet uitgekozen door kinderen maar door volwassenen die veel verstand van kinderboeken hebben.
In maart volgend jaar zijn de kinderen aan de beurt om hun mooiste boek te kiezen want dan begint de Kinderjury.
Het is leuk om beide boeken te lezen want zo merk je het verschil tussen de Griffeljury en de Kinderjury. De boeken zijn geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 10 jaar.


Hidde heeft als bijnaam Spinder. Hij heeft in de geheime kelder een insectenlaboratorium. Sinds de dood van zijn oudste broer gebruikt Hidde de kelder. Maar nu wil zijn middelste broer Jeppe de kelder gaan gebruiken om te drummen. Hidde houdt een dagboek bij waarin hij alles opschrijft over de ruzie met Jeppe. Een spannend verhaal met veel mooie tekeningen van insecten.

De prijs van de kinderjury 2013 was voor Manon Sikkel met het boek Voor wie doe jij een moord? door IzzyLove.


Isa gaat logeren bij haar vriend Jules. Zij verheugt zich op een gezellige week. Dan wordt een zwerfster vermoord en Jules denkt dat de overbuurman de dader is. Dat moet uitgezocht worden! Een spannend verhaal zonder tekeningen.

Geen opmerkingen: