dinsdag 28 januari 2014

Gedichtendag op 30 januari

Dichters Hans en Monique Hagen kozen de mooiste, leukste, knapste en beste gedichten over taal en lezen voor deze bundel
Er zijn heel veel gedichten geschreven voor kinderen. Bekende dichters zijn Ted van Lieshout, Annie M.G. Schmidt, Hans en Monique Hagen, Edward van de Vendel.
Gedichten hoeven niet per se te rijmen. Het is leuk om een gedicht te maken dat niet rijmt. Dat kun je op de volgende manier doen:
je neemt een persoon in gedachten, een kleur, hoe die persoon er uit ziet, wat je leuk vindt aan die persoon en wat je voelt bij die persoon.

Julia
Rood
Blonde krullen
Een lachend gezicht
Ik word blij als ik Julia zie!

Op die manier een gedicht maken kun je bijvoorbeeld met Valentijn doen voor je geheime liefde of voor je moeder op Moederdag. Nog leuker wordt het als je er een tekening bij maakt.

Een gedicht maken dat rijmt is vaak lastiger. Gelukkig zijn er veel dichters die gedichten schrijven die grappig, mooi en zelfs ontroerend zijn.

Zou je willen weten welke gedichten kinderen vroeger lazen. Dan is dit precies het boek dat je zoekt. Er staan gedichten voor kinderen in die al in de twaalfde eeuw zijn geschreven. Maar ook gedichten van dichters van nu.
Op 31 januari start de Poëzieweek. Op de volgende sites vind je meer informatie:
Kinderpleinen
Poëzieweek
Gedichtendag

Geen opmerkingen: