dinsdag 11 maart 2014

Maakt geld gelukkig?

Van 10 tot en met 14 maart is het week van het geld. Geld is een leuk onderwerp voor een spreekbeurt of werkstuk want er is veel over te vertellen. Op Jeugdbieb Week van het geld vind je informatie over dit onderwerp. Maar maakt geld ook echt gelukkig? Die vraag is lastig te beantwoorden: als je iets moois van je zakgeld kunt kopen voel je je erg gelukkig, maar als je ziek bent heb je niets aan zakgeld want dan wil je alleen gezond zijn. Misschien kun je er achter komen of geld gelukkig maakt door veel verhalen te lezen. Er zijn genoeg kinderboeken geschreven over rijke of arme kinderen.

Mateo uit Nicaragua wil graag honkballer worden, maar zijn familie is heel arm. 

Joe is de rijkste twaalfjarige jongen van de hele wereld. Zal het hem lukken een echte vriend te vinden? 
Janneke droomt ervan om aan het harde leven van de veenarbeiders in de Peel rond 1900 te ontsnappen en om verder te leren voor onderwijzeres.

Mattias en Anna zijn twee arme weeskinderen. Meer dan koude aardappelen krijgen zij niet te eten. Maar op een dag wordt alles anders.

Charlie wint plotseling 6 miljoen euro. Nog diezelfde week trakteert hij zijn klas op iPods. Plotseling noemen zijn vrienden hem een arrogante rijke stinkerd. 
Op Boeken over rijke kinderen vind je nog meer titels over rijke kinderen.

Geen opmerkingen: