dinsdag 14 april 2015

Boeken die je meteen leuk vindt

Als je een boek leest weet je vaak al na een paar bladzijden of je het een mooi verhaal vindt. Deze week heb ik twee boeken gelezen die ik echt meteen super leuk vond. Een boek voor oudere kinderen en een boek voor peuters en kleuters.
Het boek voor oudere kinderen is ´Mulberry House´. Dit boek is voor kinderen vanaf ongeveer 12 jaar maar ik denk dat veel kinderen die iets  jonger zijn het ook graag willen lezen. Het is trouwens wel een echt meidenboek.
Marjolein verhuist met haar ouders naar Engeland. Ze gaat naar Mulberry House, een kostschool voor meisjes. Alles gaat er heel anders aan toe dan thuis. En dan wordt ze ook nog verliefd…

Het andere boek is ´Pieter de papegaaiduiker´. Dit boek is voor kleuters en peuters en daarom erg leuk om aan je kleine broertje of zusje voor te lezen. Toen ik het voorlas aan twee kleuters moest ik het wel vijf keer achterelkaar lezen. Telkens als het verhaal uit was, riepen de kleuters: "Nog een keer!".  

Tijdens een storm op zee verdwaalt papegaaiduiker Pieter en raakt hij zijn beste vriendje Pim kwijt. Gelukkig helpt een grote walvis hem met zoeken. 

Geen opmerkingen: