maandag 29 juni 2015

Wonder

vanaf ca. 10 jaar
Lees jij wel eens boek dat je zo prachtig vindt dat je daarom het liefst aan iedereen alles wilt vertellen over dat boek? Een boek dat je in één ruk uitleest, maar als het uit is zou je het liefst nog veel langer door willen lezen?
Zo'n boek heb ik net gelezen. Het is niet een heel makkelijk boek. Er staan geen plaatjes in en ook geen gekleurde letters. De titel van het boek is 'Wonder', geschreven door R.J. Palacio. Het is niet alleen een prachtig boek voor kinderen maar ook voor volwassenen.
Het verhaal gaat over een jongen van 10 jaar die een erfelijke ziekte heeft en daardoor ontzettend lelijk is. Niet gewoon lelijk maar zo lelijk dat mensen schrikken als ze naar hem kijken. Hij heeft bijna geen oren en zijn ogen zitten half dicht. Hij heeft ook bijna geen kin en bovendien een dikke vlezige neus. Je kunt nu zelf ongeveer bedenken hoe deze jongen, hij heet August, er uit ziet. August gaat niet naar school maar krijgt les van zijn moeder. Op een dag wordt August te oud en moet hij toch naar school. Wat er dan gebeurt kun je lezen in het boek, maar makkelijk krijgt August het niet.Geen opmerkingen: