dinsdag 27 oktober 2015

Lekker griezelen en pompoensoep eten met Halloween


Halloween is een feestdag die vooral in Ierland, Engeland, de Verenigde Staten en Canada gevierd wordt. Op 31 oktober verkleden kinderen zich en bellen als het donker wordt aan bij huizen in de buurt die versierd zijn met pompoenen en lichtjes. 
In Nederland vieren steeds meer kinderen Halloween. Kinderen gaan hier niet langs huizen maar bijvoorbeeld naar een disco of er wordt een leuk Halloween knutselwerkje gemaakt. Vooral enge gezichten van pompoenen zie je ook in de winkels steeds meer. 
In Almere gaan veel kinderen met Sint Maarten langst de deuren met een lantaarntje. Dat is net zo leuk als Halloween en lang niet zo griezelig.

Van pompoenen kun je griezelige gezichten maken. Hoe dat moet zie je op stappenplan halloweenpompoen en zelf pompoenen uitsnijden. Vraag wel hulp want het is een lastig werkje. Ik zag laatst een pompoen met een gezicht en uit de mond kwam hutspot. Brrrr, wat was dat een vies gezicht!

Heb jij wel eens pompoensoep gegeten? Vraag je ouders maar of zij pompoenensoep willen maken terwijl jij de pompoen leeg schept. Het recept vind je op pompoensoep

Jeugdbieb heeft voor jou weer heel veel sites op een rijtje gezet met informatie over Halloween, klik op
alles over Halloween.

Geen opmerkingen: