donderdag 31 maart 2016

Keverjongen

Ben jij bang voor kevers en andere friemelende insecten? Dan moet je dit boek niet lezen. Voor kinderen die niet bang zijn voor insecten is Keverjongen een super grappig en spannend boek. Wie weet ga je na het lezen van dit boek zelfs veel van kevers houden!

Keverjongen, geschreven door M.G. Leonard. Vanaf ca. 10 jaar.
Barthy Cuttle, de vader van Darkus, is op een dag spoorloos verdwenen. Zelfs de politie kan hem nergens vinden. Daarom gaat Darkus op zoek naar zijn vader. Gelukkig krijgt hij hulp van zijn oom Max en zijn schoolvrienden Virginia en Berthold. Dan krijgt hij ook nog hulp van een grote kever. Hij noemt deze kever  'Baxter'. Het blijkt dat in het buurhuis een grote exotische keverkolonie woont. Met de hulp van Baxter en de hele keverkolonie moet de vader van Darkus toch gevonden kunnen worden? 

Keverkriebels. Vanaf ca. 9 jr.
Veel mensen vinden kevers vies of griezelig. Maar als je goed kijkt, zul je versteld staan van hun uiterlijk en gedrag. 'Keverkriebels' helpt daarbij een handje.
 van Darkus is spoorloos verdwenen. Hij is voor het laatst gezien in een afgesloten zaal van het natuurhistorisch museum waar hij werkt. De politie staat voor een raadsel en weet niet waar ze hem moeten zoeken.
Darkus gaat zelf op onderzoek uit en ontdekt dat zijn vader een gevaarlijke tegenstander had. Een vijand waar Darkus in z’n eentje nooit tegen op kan. Maar onverwacht krijgt hij hulp, eerst van een enorme kever, en dan van honderden andere insecten die vliegend, kruipend, prikkend en bijtend op spectaculaire manier de strijd aangaan. - See more at: https://www.queridokinderboeken.nl/nieuws/keverjongen-komt-er-aan/#sthash.N6g3my9Y.dpuf

Geen opmerkingen: