zondag 25 oktober 2009

Geronimo Stilton












Ken jij Geronimo Stilton? De beroemde uitgever van de Wakkere Muis, de meest verkochte krant van Muizeneiland? Geronimo Stilton de schrijver die leuke, grappige, spannende boeken schrijft over zijn eigen leven? Ken jij dan misschien ook Benjamin, Thea, Klem, Opa Wervelwind en tante Lilly? De grappige, interessante, maar vooral eigenaardige familieleden van Geronimo? Als dat niet zo is ben je één van de weinige kinderen in Almere die nog nooit van Geronimo gehoord heeft. Dat geeft niks want nu leer jij hem ook kennen.
De boeken van Geronimo vliegen de bibliotheek en de winkels uit, want iedereen wil ze lezen.

Als je echt veel over Geronimo wilt weten, kijk dan op de Wakkere Muis of op Geronimo Stilton.

Op het jeugdjournaal zag ik een leuk filmpje over kinderen die zelf in hun klas een bibliotheek hadden ingericht met de boeken van Geronimo. In de schoolbibliotheek waren die boeken niet aanwezig. Dat vonden zij erg jammer. Kijk maar naar het volgende filmpje.


Eigenlijk wel grappig dat een muis boeken schrijft en die boeken zelf uitgeeft in zijn eigen uitgeverij. Sommige mensen zeggen dat de italiaanse schrijfster Elisabetta Dami, Geronimo een handje helpt. Of dat waar is weet ik niet.

Over Geronimo zijn al meer dan 35 boeken geschreven. Over de Thea Sisters vier. Verder zijn er stripboeken en themaboeken. Geronimo is nog lang niet uitgeschreven want er komen nog veel meer spannende verhalen.
Ben je fan van Geronimo en zijn familie, dan hoef je je voorlopig niet te vervelen!

Geen opmerkingen: