dinsdag 22 mei 2012

Allemaal leuke boeken om lekker te lezen

Spinder
Simon van der Geest
Hidde vertelt in zijn dagboek dat hij in de geheime kelder van het huis een insectenlaboratorium heeft. Nu eist zijn broer Jeppe de kelder op.  Vanaf ca. 10 jaar.

Sokkenthee en chocolade
Mariken Jongman
Wieske ontdekt dat er in haar nieuwe buurt geen kinderen zijn om mee te spelen. Het grote buurhuis staat leeg, dus gaat Wieske op zoek naar een geschikt gezin dat daar kan wonen. Vanaf ca. 8 jaar.

Ik heet Olivia en daar kan ik ook niks aan doen
Jowi Schmitz
Nadat de moeder van Olivia is overleden, moet ze het samen met haar vader zien te redden. Hun houvast is de vrijdagavond, als ze samen cake bakken. Vanaf ca. 11 jaar

Pieke zoekt haar vader
Annemarie Bon
Pieke woont bij twee moeders. Op een dag vertelt haar moeder dat haar vader uit Schotland komt. Samen met Lotje gaat Pieke naar hem op zoek. Verhaal in korte zinnen en gemakkelijke woorden. AVI-E4. Vanaf ca. 9 jaar.

Lekker vies
Pic Lelievre
Hoe kun je 'vieze' grappen uithalen? Stap voor stap wordt uitgelegd hoe je nepsnot maakt, nepscheten laat of net doet of je neus is gebroken. Met grappige stripachtige kleurentekeningen. Vanaf ca. 7 t/m 9 jaar.

Mijn opa de bankrover
Sjoerd Kuijper
De opa van Grace begint in de war te raken. Hij moet naar een verzorgingstehuis en zijn bankrekening wordt geblokkeerd. Maar dat laat opa niet gebeuren. Vanaf ca. 8 jaar.

Tien dagen in een gestolen auto
Anna Woltz
Camilla is niet blij als ze naar Zweden wordt gestuurd voor een logeerpartij. Daar aangekomen wordt ze opgepikt door twee broers in een blauwe Saab. Dat is het begin van een spannende vakantie. Vanaf ca. 10 jaar.

Wedden dat ik het kan 
Selma Noort
Brenda weet wat ze later wil doen. Ze wil mensen advies geven over hun uiterlijk. Ze kiest meester Ted als proefkonijn. Verhaal in korte zinnen en gemakkelijke woorden. Vanaf ca. 9 jaar.

Groeten uit 2030: van plastic soep tot allesmakers
Jan Paul Schutten
Een robot die je helpt met je huiswerk of een auto die zichzelf bestuurt. Reis mee naar de toekomst en zie wat er gebeurt op het gebied van energie, natuur en techniek. Met veel kleurenillustraties. Vanaf ca. 11 t/m 14 jaar.

De spiegeltje, spiegeltje verkiezing
Mirjam Mous
Pietje Prinses doet mee aan een wedstrijd zij wil graag de beste prinses worden, maar het lijkt erop dat een andere prinses vals speelt. Vanaf ca. 7 jaar.

Toverteam: held op hakken
Cindy seinen, Harmen Verstraaten
Wes gaat stiekem met Mirre mee naar de toverschool. Als Mirre wordt gepest, neemt Wes de drie pesters te grazen. Mar dat had hij beter niet kunnen doen. Vanaf ca. 8 jaar. (meer delen in de serie Toverteam)

Meester Max en de Reuzenkleuters
Rindert Kromhout
Bram en Pieter gaan bijna naar groep drie. Ze zijn reuzenkleuters en willen dus geen kleuterspelletjes meer doen. Maar dan ontdekken ze dat meester Max niet mee gaat naar groep drie. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar.

Hennie de lachende heks
Laura Owen, Korky Paul, Loes Randazzao
Elf avonturen van Hennie de heks en haar kat Helmer. Het toveren pakt vaak anders uit dan Hennie bedoelt. Dat zorgt er wel voor dat haar leven nooit saai is. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

De bende van Gnossos
Janneke Schotveld
Robbie en Raffi zijn met vakantie op het eiland Gnossos. Kokkie koopt er een oude vaas. Als blijkt dat hij uit het paleis gestolen is, moet Kokkie naar de gevangenis! Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Wie is Willem
Helena Schuemie
Tine ontmoet een jongen met ernstig geheugenverlies. Ze ontfermt zich over hem. Langzamerhand worden ze verliefd, maar waar komt hij eigenlijk vandaan? Vanaf ca. 10 jaar.

Rare zomer
Maria van Eeden
Martje is net verhuisd. Als ze een vaas breekt in de tuin van de buurvrouw, durft ze het niemand te vertellen. Ze gaat geld verdienen om de vaas terug te kunnen betalen. Vanaf ca. 8 jaar.

Geen opmerkingen: