maandag 7 mei 2012

Moeder in het zonnetje
 
Wist je dat er veel boeken over moeders geschreven zijn? Eigenlijk wel logisch want een moeder is voor de meeste kinderen erg belangrijk. Natuurlijk heb je leuke moeders, lieve moeders, vervelende moeders, lastige moeders, beroemde moeders en ga zo maar door. Over al die verschillende moeders is wel een boek geschreven. Als je in de catalogus van de bibliotheek het woord 'moeder' typt komen al die boeken tevoorschijn.


Wil jij op Moederdag je moeder verrassen met een heerlijk ontbijt op bed? Kijk dan op  smulweb. Misschien wil je vader meehelpen.


Ga je ook iets leuks voor je moeder knutselen of een versje maken?  Kijk dan op knutselideespeelzolder, Moederdag  of versjes.

De vrouw die Moederdag zoals wij het nu vieren heeft 'uitgevonden' was Anna Jarvis.
In 1914 riep president Wilson van de Verenigde Staten de tweede zondag in mei uit tot nationale feestdag.


Niet in alle landen wordt Moederdag op dezelfde dag gevierd: in Engeland de  zondag voor Pasen, in Frankrijk de laatste zondag van mei en in Spanje de eerste zondag van mei.


Veel mensen vinden Moederdag eigenlijk maar onzin. Zij vinden het meer iets voor winkeliers die graag cadeautjes willen verkopen. Het is toch elke dag moederdag? 


Of je Moederdag nu wel of niet viert, een moeder vindt het altijd leuk om verrast te worden en dat hoeft helemaal niks te kosten.
Veel plezier!

Geen opmerkingen: